Krav til maden:
Vi vil servere velsmagende, indbydende og farverig mad. Vi vil så vidt muligt lave maden fra bunden af. Derved undgås tilsætningsstoffer. Vi vil introducere nye retter fx fra andre kulturer for at udvide børnenes kendskab til nye og måske anderledes produkter - og derved måske forebygge kræsenhed. Selv om nye retter ikke modtages med begejstring første gang, vil vi gøre forsøget igen. Hensyn til børn med andre kostvaner: Vi laver kun i mindre omfang særlig kost til børn, der har en lægedokumenteret lidelse. Det er Sundhedstjenestens overlæge, der tager stilling til om det er så tidskrævende/omfattende, at vi ikke kan påtage os opgaven, og forældrene derfor selv må stå for maden og kan fritages for betaling af forplejning. Vi respekterer religiøst motiverede fravalg af fødeemner. Kosten, vi laver i stedet, skal minde mest muligt om de andre børns kost. I køkkenet hænger der opslag om hvilke børn, der har særlige kostvaner. Drikkevarer: Alle børn får tilbudt drikkevarer (mælk/vand) til alle måltider i institutionen. Derudover sørger vi for, at der er tilgang til vand, så børnene også uden for måltiderne kan få noget at drikke.
Madplaner:
Madplanerne laves i samarbejde mellem køkkenmedarbejder og det pædagogiske personale, - med hjælp fra diverse eksperter, således at kosten er alsidig, varieret og sund. Madplanerne hænger udenfor køkkenet på opslagstavlen. Alle børn, som møder før kl. 7.30, får tilbudt morgenmad. Morgenmaden består af: Havregryn, cornflakes, yoghurt naturel/A38, brød, ost, smør og mælk. Vi spiser formiddagsmad ved 9-tiden, frokost ved 11-tiden og frugt ved 14-tiden.

Sukkerpolitik:
Gullandsgården har en mad- & sukkerpolitik, som tidligere nævnt er beskrevet i en pjece. Forældreråd har valgt at have en moderat sukkerpolitik. Dvs. at sukker, kager og slik kun serveres i meget begrænset mængde og primært i forbindelse med afholdelse af mærkedage.